Nieuwe subsidieregeling voor Rijksmonumenten

De overweging van minister van Engelshoven (OCW) voor het afschaffen van de fiscale aftrekbaarheid is dat met een subsidieregeling de kwaliteit van de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden beter gewaarborgd wordt. Hiervoor is een kwaliteitstoets ingevoerd. Ook vindt er nu geen subsidiëring meer plaatsvindt van niet-monumentaal onderhoud. 

Met de subsidie kunnen eigenaren onderhoud deels financieren, zoals schilderwerk, goten en regenpijpen repareren, dakherstel, voegen repareren, kozijnen herstellen en de fundering repareren. De bijdrage bij deze regeling is 38% van het subsidiabel bedrag. Rijksmonumenten zoals molens, forten en kastelen krijgen meer subsidie. Eigenaren krijgen vanaf 2019 een bijdrage van 60% voor monumentaal onderhoud. Op dit moment is dat 50%. De verhoging naar 60% geldt alleen voor nieuwe aanvragen die vanaf 2019 worden ingediend. Lopende subsidieaanvragen houden het percentage van 50% subsidie.

In de nieuwe subsidieregeling zal worden opgenomen dat bij ingrepen van meer dan € 70.000 in één jaar bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voorafgaand aan de uitvoering van de werkzaamheden een beoordeling kan worden verkregen. Hieruit kan de indiener opmaken welke kosten voor subsidie in aanmerking komen.
 

Nieuwste woningen

Nieuw
Zambiastraat 19, Delft
energielabel
C
oppervlakte112m²
slaapkamers4 kamers
€ 450.000 k.k.
Nieuw
Annastraat 27, Delft
energielabel
D
oppervlakte95m²
slaapkamers3 kamers
€ 479.000 k.k.

Heb je kunnen vinden wat je zocht?