Kleedt je woonkamer leuk aan.

U wilt uw huis verkopen en het liefst zo snel mogelijk. Zorg er dan voor dat u uw woning verkoop klaar maakt. De woonkamer wordt gezien als de meest belangrijke kamer van een huis. In dit artikel leest u 10 handige tips hoe u deze verkoop klaar maakt.

Tip 1:  Ruim op

Ruim op een gooi weg. Aangezien u gaat verhuizen is dit een perfect moment om uw woonkamer op te ruimen en grondig schoon te maken. Zorg er vooral voor dat er geen spullen rondslingeren. Kijk in uw woonkamer of er alvast wat kastjes, die eigenlijk onnodig zijn, naar een opslag gebracht kunnen worden. Door op te ruimen creëert u extra ruimte in huis, en dat is precies waar de meeste kopers naar op zoek zijn.

Tip 2: Verwijder persoonlijke spullen

Berg persoonlijke spullen zoals foto’s, tekeningen van de kinderen en persoonlijke accessoires op. Kijkers worden hierdoor afgeleid. Zorg voor een zo neutraal mogelijke uitstraling van de woning zodat de kijkers zichzelf al in uw woning zien wonen.

Tip 3: Zorg voor een aangename geur

Zorg er op zijn minst voor dat er geen rook- of huisdierenlucht hangt wanneer er kijkers komen. Lucht alles even lekker door, bak een appeltaart, brand wat kaarsjes of plaats wat luchtverfrissers. Wanneer potentiële kopers binnenkomen in een woonkamer die niet lekker ruikt, is dit een grote afknapper en een slechte start van de bezichtiging.

Tip 4: Richt de woonkamer als een woonkamer in

Staat er in de woonkamer een bureau met een computer? Dan doet u er verstandig aan om deze weg te halen en in een opslag of een andere aparte kamer te plaatsen. Kijkers krijgen de indruk dat u geen ruimte in huis hebt voor een studeerplek wanneer de woonkamer hiervoor gebruikt wordt.

Tip 5: Repareer gebreken

Zitten er wat deurklinken los, bladdert de verf af of zijn er andere kleine gebreken? Repareer deze dan. Potentiële kopers zijn geneigd om de minpunten altijd beter te onthouden dan de pluspunten. Vooral omdat ze deze aangrijpen om sterker te staan in onderhandelingen. Wees ze voor door kleine gebreken op te lossen.

Blog woonkamer2

Tip 6: Zorg voor een neutrale inrichting

Misschien vindt u de gele muur erg mooi en uw partner dat tijgervel fantastisch, maar vaak hebben potentiële kopers hun eigen en wellicht een hele andere smaak. Om uw huis verkoop klaar te maken zorgt u voor een zo neutraal mogelijke inrichting. Maak gebruik van lichte tinten. Mensen willen een zo instap klaar mogelijke woning. Een beetje schilderwerk zorgt voor een wereld van verschil.

Tip 7: Zorg voor een goede eerste indruk

Voordat potentiële kopers de woonkamer betreden, zorgt u ervoor dat de eerste indruk goed is. Heeft uw huis een voortuin? Maak het pad schoon en mosvrij. Snoei, knip, maai zodat alles er top uit ziet. En als u toch bezig bent in de tuin, pak dan gelijk de achtertuin mee!

Tip 8: Zorg voor licht

Zet de gordijnen en luxaflex open zodat er veel zonlicht de woning binnenvalt. Een lichte woonkamer lijkt ruimer dan een donkere woonkamer. Zorg ervoor dat alle verlichting al aanstaat tijdens de bezichtiging. Heb je een openhaard en een bezichtiging in de winter? Dan zet u deze natuurlijk aan voor extra sfeer in huis.

Tip 9: Laat meubilair staan

Staat het huis al een tijd te koop en woont u zelf al in een nieuwe woning? Grote kans dat u alle meubelen hebt meegenomen of weggedaan. Een leeg huis verkoopt minder snel en lijkt veel kleiner dan een ingericht huis. Kijkers vinden het moeilijk om zichzelf al te zien wonen in een compleet kaal huis. Het loont al om een stoel in de hoek te zetten en een oude bank te laten staan. Er zijn ook bedrijven waarbij een inrichting kan worden gehuurd voor de periode dat het huis te koop staat.

Tip 10: Pak het groots aan

Overweeg eventueel grotere projecten uit te laten voeren. Een oude cv-ketel of slechte isolatie bijvoorbeeld is voor veel potentiële kopers een afknapper. Helemaal wanneer vergelijkbare huizen bij u in de buurt dit wel op orde hebben. De kosten van een nieuwe CV ketel en isolatiekosten zijn natuurlijk een grote investering voor een huis waar u zelf vanaf wil, maar wanneer uw huis daardoor sneller verkoopt én voor een betere prijs, is dit zeker de moeite waard.

Nieuwste woningen

Nieuw
Nieuwelaan 122, Delft
oppervlakte107m²
slaapkamers2 kamers
€ 1.800 p.m. ex.
Nieuw
Parkzoom 149, Delft
energielabel
B
oppervlakte93m²
slaapkamers2 kamers
€ 525.000 k.k.

Heb je kunnen vinden wat je zocht?