Kruikhuis, Delft

Kruikhuis

€ 565.000 to € 1.200.000 v.o.n.

Register View impressions

house
Houses

6

house
Living surface

100m² to 210m²

house
Plot surface

n.v.t

house
status

Sold

Description

Omgeving

Gelegen aan de historische binnenstad van Delft verrijst een nieuwe leefomgeving in een gebied van circa 24 hectare. De oude spoorzone verandert in Nieuw Delft. Een eigentijdse, aantrekkelijke, levendige nieuwe wijk in het hartje van de stad. In deze compleet nieuwe wijk worden ongeveer 1.000 nieuwe woningen, een nieuw stadspark, waterpartijen, gezellige horeca, onderwijs, werkplekken en nieuwe grachten gebouwd. Het nieuwe stadspark, het Van Leeuwenhoekpark, is 600 meter lang en begint bij het nieuwe ondergrondse station dat een architectonisch hoogstandje op zich is.

Direct aan het Van Leeuwenhoekpark en op loopafstand van het station worden 11 grotere en kleinere woningen gebouwd die samen een eigen straat vormen. De particuliere eigenaren hebben de mogelijkheid gekregen om onder architectuur het huis van hun dromen te bouwen. Dat levert een mooi divers straatbeeld op.

Het gebouw

Midden in de straat komt een kleinschalig appartementsgebouw. Met zes grote luxe woningen, stuk voor stuk uniek qua indeling en oppervlakte. Alle woningen hebben een berging buiten, een parkeerplaats en buitenruimte. De “footprint” van het hele perceel bedraagt circa 18,6 x 24 meter (breedte en diepte). De gevel is kenmerkend door de bijzonder gemetselde baksteen, inspringend met erkers en buitenruimtes. Architect Rob Kruse heeft met deze gevel een eigen identiteit gecreëerd met een knipoog naar de Amsterdamse school en het zakelijk expressionisme van de jaren dertig. U ziet het aan het ontwerp, de diversiteit aan woningen, het hoogwaardige afwerkingsniveau, de magistrale centrale ingang op dubbele hoogte met gekleurd glas en de balkons en terrassen. Zelfs de achtergevel draagt bij aan het eigen en stijlvolle karakter. De hoofdingang van het gebouw bevindt zich aan het Van Leeuwenhoekpark. De royale centrale entreehal heeft een riante uitstraling met een plafondhoogte van meer van 4 meter en een oppervlakte van meer dan 30 m².

Impressions

Location

[ { "address": " 0", "zipCode": "2611 DW", "city": "Delft", "lat": 0, "lng": 0, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Interested in this project?

Register here for more information and we will keep you informed automatically.

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
telefoon

Prefer telephone contact?

You can reach us from Monday to Friday from 9:00 AM to 5:00 PM and on Saturdays from 10:00 AM to 3:00 PM on

015 - 212 73 00

+

Selling your house?

Know where you stand

Do the sales test!