Oude Delft 45, Delft


€ 1.895.000 k.k.

Oude Delft 45, Delft foto-0
Oude Delft 45, Delft foto-1
Oude Delft 45, Delft foto-2
Oude Delft 45, Delft foto-3
Oude Delft 45, Delft foto-4
Oude Delft 45, Delft foto-5
Oude Delft 45, Delft foto-6
Oude Delft 45, Delft foto-7
Oude Delft 45, Delft foto-8
Oude Delft 45, Delft foto-9
Oude Delft 45, Delft foto-10
Oude Delft 45, Delft foto-11
Oude Delft 45, Delft foto-12
Oude Delft 45, Delft foto-13
Oude Delft 45, Delft foto-14
Oude Delft 45, Delft foto-15
Oude Delft 45, Delft foto-16
Oude Delft 45, Delft foto-17
Oude Delft 45, Delft foto-18
Oude Delft 45, Delft foto-19
Oude Delft 45, Delft foto-20
Oude Delft 45, Delft foto-21
Oude Delft 45, Delft foto-22
Oude Delft 45, Delft foto-23
Oude Delft 45, Delft foto-24
Oude Delft 45, Delft foto-25
Oude Delft 45, Delft foto-26
Oude Delft 45, Delft foto-27
Oude Delft 45, Delft foto-28
Oude Delft 45, Delft foto-29
Oude Delft 45, Delft foto-30
Oude Delft 45, Delft foto-31
Oude Delft 45, Delft foto-32
Oude Delft 45, Delft foto-33
Oude Delft 45, Delft foto-34
Oude Delft 45, Delft foto-35
Oude Delft 45, Delft foto-36
Oude Delft 45, Delft foto-37
Oude Delft 45, Delft foto-38
Oude Delft 45, Delft foto-39
Oude Delft 45, Delft foto-40
Oude Delft 45, Delft foto-41
Oude Delft 45, Delft foto-42
Oude Delft 45, Delft foto-43
Oude Delft 45, Delft foto-44
Oude Delft 45, Delft foto-45
Oude Delft 45, Delft foto-46
Oude Delft 45, Delft foto-47
Oude Delft 45, Delft foto-48
Oude Delft 45, Delft foto-49
Oude Delft 45, Delft foto-50
Oude Delft 45, Delft foto-51
Oude Delft 45, Delft foto-52
Oude Delft 45, Delft foto-53
Oude Delft 45, Delft foto-54
Oude Delft 45, Delft foto-55
Oude Delft 45, Delft foto-56
Oude Delft 45, Delft foto-57
Oude Delft 45, Delft foto-58
Oude Delft 45, Delft foto-59
Oude Delft 45, Delft foto-60
Oude Delft 45, Delft foto-61
Oude Delft 45, Delft foto-62
Oude Delft 45, Delft foto-63
Oude Delft 45, Delft foto-64
Oude Delft 45, Delft foto-65
Oude Delft 45, Delft foto-66
Oude Delft 45, Delft foto-67
Oude Delft 45, Delft foto-68
arrow-left
arrow-right

Interesse in deze woning?

Neem snel contact op met ons kantoor om een afspraak voor een bezichtiging in te plannen.

Van Daal Makelaardij

Voldersgracht 33
2611 EV Delft

015 - 212 73 00

info@vandaalmakelaardij.nl

Contact opnemen
type
Woningtype
Tussenwoning
type
Oppervlakte
480m²
type
Perceel
495m²
type
Aantal kamers
17
type
Vraagprijs
€ 1.895.000 k.k.

Omschrijving

De Witte Hoorn, uniek pand op toplocatie.

- English text below -

In het centrum aan de bekende, statige Oude Delft, ligt dit goed onderhouden, rijksmonumentale grachtenpand met een rijke historie en een prachtige stadstuin. Dit bijzondere pand geeft pas bij binnenkomst haar geheimen prijs.

Het pand bezit vele authentieke kenmerken en heeft een praktische indeling die de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld een praktijk of kantoor aan huis te hebben. In het verleden is dit pand ook bij de huidige eigenaar in gebruik geweest als woning met praktijkruimte. De kamers aan de grachtenzijde lenen zich daar uitstekend voor. Het maakt het tot een ideaal huis voor bewoning door een groot gezin of een combinatie van wonen en werken. Ook gebruik voor dubbele bewoning (meerdere generatiewoning) behoort tot de mogelijkheden. Het pand is oorspronkelijk gebouwd als voor- en achterhuis. Aan de Oude Delft-zijde is naast het huis een poort die naar het achterhuis en de daarachter gelegen tuin loopt. De overdekte poort wordt o.a. ook gebruikt als fietsstalling.

Dit rijksmonument van voor 1650 ligt aan de mooiste historische gracht, in het oude centrum van Delft. Met zicht op het water van deze, voor Delftse begrippen, brede gracht is het prachtig wonen met alle faciliteiten van de binnenstad onder handbereik en het station op 3 min. loopafstand.

Het betreft een bijzonder object met veel ruimte, hoogte en mooi daglicht. Veel authentieke elementen zijn nog aanwezig. Het huis is in de loop der jaren een aantal keren verbouwd en geworden tot het unieke pand dat het nu is.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree, gang, met aan weerszijden een grote studeerkamer en een statige eetkamer, voorheen ook in gebruik als praktijkruimte. De hal heeft een imposante hoogte, een klassieke zwart/wit marmeren tegelvloer en een prachtige monumentale eikenhouten trap met ruime ingebouwde garderobekast. Naast deze ontvangsthal bevindt zich een (tweede) keuken in originele staat. Deze keuken heeft toegang tot de overdekte gang naast de woning die veel bergruimte biedt en van de Oude Delft naar de tuin loopt. De hal biedt ook toegang tot een toilet met antieke tegels en een origineel fontein.

Direct achter de hal een ruime tussenkamer met aansluitend een muziek-/studeerkamer. Er is een brede doorgang naar de zonnige zitkamer, met monumentale schouw en zicht op de fraai aangelegde tuin. Aan de ene zijde van de zitkamer is toegang tot een toilet en een gangetje en aan de andere kant ligt de eetkeuken, te bereiken via een brede opening. De eetkamer/keuken is bijzonder sfeervol met oude marmeren vloer en gedeeltelijk betegeld met Delftse witjes. De keukeninrichting is geplaatst in een praktische hoek en er is volop kastruimte. Vanuit de woonkamer aan de tuinzijde zijn openslaande deuren naar de tuin.

De ornamentenplafonds in de diverse kamers en vertrekken op de begane grond zijn nog origineel en in goede staat.

De karakteristieke, rustige tuin heeft een groot, gevelbreed terras, een praktische berging, een fraai gazon en veel oude bomen. De L-vormige tuin ligt op het zuidwesten, is beschut en biedt veel privacy, Een stille groene oase middenin de stad waar de vogels vrij spel hebben.

Eerste verdieping:
Via het imposante trappenhuis komt u op de eerste etage met toegang tot de 6 volwaardige en ruime slaapkamers. In het achterhuis is een tweede trap die toegang geeft tot de eerste verdieping. De ouderslaapkamer bevindt zich aan de rustige en zonnige achterzijde en heeft een eigen marmeren badkamer met wastafel en douche. De kamers hebben mooie hoge plafonds. Tweede badkamer met dubbele wastafel, ligbad en toilet. Derde badkamer met toilet en ligbad. Diverse vaste (diepe) ingebouwde kasten, ook op de overloop.

Tweede verdieping:
Twee slaapkamers en veel extra ruimte waar desgewenst nog meer werk- slaap- of hobbykamers kunnen worden gerealiseerd. Op deze verdieping is de fraaie, originele kapconstructie zichtbaar. Er is op deze verdieping veel praktische bergruimte voor hobby's, opslag etc. en tevens is er een extra badkamer (met toilet, wastafel en douche).

Derde (zolder)verdieping:
Royale zolder van circa 35 m2 met dakvensters en aansluitend extra bergruimte, voorheen in gebruik als doka. Ook hier weer een bijzondere kapconstructie in prima staat.

Bijzonderheden/Kenmerken:

- Rijksmonument;
- Totaal circa 500 m2 woonoppervlakte en een inhoud van meer dan 2000 m3;
- Dit pand is in gebruik geweest als woonhuis en is uitstekend geschikt voor dubbele bewoning of het hebben van kantoor of praktijk aan huis;
- Bouwjaar 1650 of eerder
- Oud-pand clausule van toepassing;
- Vrijwel alle originele deuren, lambrisering, stucplafonds met ornamenten, schouwen etc. zijn nog aanwezig;
- Het pand is voorzien van een verwarming middels een CV combiketel (2015);
- Het pand biedt opvallend veel hoogte en met name de centrale hal met trappenhuis is uniek en imposant;
- Gelegen op 495 m2 eigen grond;
- Uniek pand op een uitstekende locatie met vele mogelijkheden.

Geschiedenis Oude Delft 45
Mr. Dirk Evertz. van Bleiswijck (1639-1681) heeft hier gewoond rond 1642. Hij was in 1675 burgemeester van Delft en in 1681 gecommitteerde van de Admiraliteit van Zeeland. Hij is als schrijver bekend geworden van Beschrijving der stad Delft, (Delft 1667) nog altijd onmisbaar voor de studie der geschiedenis van Delft, ook hield hij op verzoek van de regering van Delft toezicht op het tekenen en bewerken van de “caerte figuratyf van de stad Delft.


- ENGLISH TEXT -

Oude Delft 45 - Delft ‘De Witte Hoorn’ (The White Horn), a unique property in prime location.

This well-maintained, monumental canal house has a rich history and a gorgeous city garden, and is located in the city centre on the well-known, stately street Oude Delft. Once inside, this special property will reveal all its secrets.

The property has a lot of authentic characteristics and has a practical layout and could be used as a home practice or office. The current owner has also used this property as a house with a home practice. The rooms on the canal side are perfect for this. That is what makes this house ideal for either a large family or a combination of living and working. It can also be used as a double occupancy property (multigenerational home). The property was originally built as a front house and annexe. The front of the house (Oude Delft) has a separate entrance hallway that provides access to the annexe and the adjacent garden. The hallway is covered and can be used to park bicycles as well.

This national monument, built before 1650, is located on the banks of the most beautiful historic canal in the old city centre. The view on the water of this, by Delft standards, wide canal is gorgeous, and all facilities of the city centre are within walking distance, as is the train station (3 minutes). All in all, a great location.

This is a unique property with lots of space, height, and beautiful daylight. A lot of the authentic elements are still in place. The house has been renovated various times over the past years which has added to the unique property that it is today.

Floor plan:

Ground floor: Entrance, hall with a large study at one side and a stately dining room on the other side. The dining room was previously used as practice. The hall has an impressive height, a classic black/white marble tile floor, and a beautiful monumental oak staircase with a built-in wardrobe. A (second) kitchen in original condition is situated next to the hall. This kitchen provides access to the covered hallway next to the house, which has a lot of storage space and leads to the garden. The hall is also equipped with a toilet with antique tiling and an original sink.

Situated at the back of the hall is a spacious antechamber with an adjacent music/study room. There is a wide passage which leads to the sunny lounge with monumental mantel and a view on the beautifully landscaped garden. One side of the lounge provides access to a toilet and a hallway, and the other side leads to the kitchen, which is accessed through a wide opening. The dining room/kitchen is particularly tasteful; it is fitted with old marble flooring and partially tiled with plain white wall tiles (also known as ‘Delftse witjes’). The kitchen is located in a practical corner and has ample cabinet space. The living room has French doors leading to the garden.

The ornamental ceilings in the various rooms on the ground floor are in original and well-preserved condition.

The characteristic, peaceful garden has a large terrace as wide as the facade, a practical storage, a nice lawn, and lots of old trees. The L-shaped garden is southwest facing, sheltered, and provides lots of privacy. A quiet green oasis in the middle of the city where birds fly free.

First floor: The impressive staircase leads to the first floor which houses six full-fledged spacious bedrooms. The annexe has a second staircase leading to the first floor. The master bedroom is situated at the calm and sunny back of the house and has its own marble bathroom with sink and shower. The rooms have beautiful high ceilings. Second bathroom with double sink, bathtub, and toilet. Third bathroom with toilet and bathtub. Various (deep) built-in closest, on the landing too. Second floor: Two bedrooms and a lot of extra space which provides the possibility of building more work/bed/hobby rooms. The beautiful, original roof construction is visible on this floor. There is a lot of practical storage on this floor to be used for hobbies, storage etc., and an extra bathroom (with toilet, sink, and shower).

Third (attic)floor: Spacious attic of approximately 35m2/376ft2 with skylight windows and extra storage space, previously used as a darkroom. The unique roof construction is in good condition.

Particulars:

- National monument

- Total living area of approximately 500m2/5381ft2 and volume over 2000m3/ 70629ft3;

- This property has been in use as a house and is well suited for double occupancy or a home office or practice;

- Year of construction 1650 or earlier;

- Old building clause (Oud-pand clausule) applies;

- Virtually all original doors, panelling, stucco ceilings with ornaments, mantels, etc. are still in place;

- The property is equipped with heating through a combi boiler (2015);

- The property has exceptionally high ceiling, particularly the central hall with staircase is unique and impressive;

- Situated on 495m2/4328ft2 private ground;

- Unique property in prime location with lots of possibilities.

History Oude Delft 45 Mr. Dirk Evertz. van Bleiswijck (1639-1681) lived here around 1642. He was the mayor of Delft in 1675 and an executive for the Admiralty of Zealand in 1681. He rose to fame as the writer of Beschrijving der stad Delft, (Delft, 1667), which is still indispensable for the historic studies of Delft. He also oversaw, at the request of the government of Delft, the drawing and editing of the ‘caerte figuratyf’ (map) of the city of Delft.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Oude Delft 45
Postcode
2611 BC
Plaats
Delft

Bouw

Soort woonhuis
Grachtenpand, Tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1650
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Beschermd stads- of dorpgezicht

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 480m²
Perceeloppervlakte
ca. 495m²
Overig oppervlakte
ca. 55m²
Inhoud
ca. 2.064m³

Indeling

Aantal kamers
17
Aantal slaapkamers
10
Aantal badkamers
5
Aantal verdiepingen
4

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Combiketel (2015, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
Zuidwest, 280m², 1400×2000cm
Schuur
Vrijstaand hout

Garage

Parkeer voorzieningen
Openbaar parkeren, Parkeervergunning

Locatie

[ { "address": "Oude Delft 45", "zipCode": "2611 BC", "city": "Delft", "lat": 52.0071772, "lng": 4.3591908, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Bekijk verloop van de zon

Documenten

Plattegronden

Ontdek meer huizen

Noordeinde 15, Delft
opleveringTussenwoning
oppervlakte382m²
slaapkamers6 kamers
€ 1.695.000 k.k.
Voorstraat 68 a, Delft
opleveringTussenwoning
oppervlakte242m²
slaapkamers4 kamers
€ 1.545.000 k.k.

Interesse in deze woning?

Neem snel contact op met ons kantoor om een afspraak voor een bezichtiging in te plannen.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
telefoon

Liever telefonisch contact?

U kunt ons van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur bereiken op

015 - 212 73 00